Informatie

Informatie fotoshoots
Hieronder vind u algemene informatie wat betrekking heeft op al mijn fotoshoots. Daaronder vind u informatie over de verschillende fotoshoots die ik u aan kan bieden. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.
 • U kiest zelf uw fotoshoot pakket. Ieder pakket is naar uw wensen aan te passen.
 • Ik werk niet in tijd. Ik werk in resultaat. Dieren zijn nou eenmaal niet te dwingen en dus moet ik mij aan hun aanpassen in plaats van andersom. Natuurlijk is er een geschatte tijd die voor een fotoshoot staat maar hier ben ik nooit mee bezig. Ik hou mij meer bezig met het resultaat dan met binnen een bepaalde tijd een fotoshoot klaar te maken. Ik vind het erg belangrijk dat zowel eigenaar als paard / huisdier zich op zijn of haar gemak voelt en ontspannen is. Het moet voor iedereen een gezellige ontspannen en vooral positieve ervaring zijn.
 • Ik bied ook speciale afscheids fotoshoots aan. Uit ervaring weet ik helaas wat een impact het overlijden van een dier/huisdier kan hebben op een baas. Ze horen nou eenmaal bij het gezin en zijn er altijd voor ons. Toch komt er helaas een tijd om afscheid van onze dieren te nemen, maar wat is het fijn om nog wat tastbare herinneringen aan hem of haar te hebben, iets om tegen te praten of tegen iemand te zeggen `Kijk, dit was hem nou`. Speciaal hiervoor heb ik dit pakket samengesteld. Een pakket voor oude en terminale dieren die er misschien niet meer als een jonge speelse versie uitzien maar die de harten van hun baas hebben gestolen en die niet gemist willen worden. Maar ook voor die dieren die ons al verlaten hebben, of waar op dat moment afscheid van genomen moet worden. Door dit pakket kan ik u een levenslange herinnering aanbieden van uw huisdier zodat hij of zij toch altijd nog een beetje bij u in de buurt is. Die laatste aanraking, die kan zo belangrijk zijn. Ook dit is een mogelijkheid. Een afscheids fotoshoot kan overal plaatsvinden.
 • U bepaald de locatie waar u uw fotoshoot wil laten plaatsvinden. Dit kan overal zijn. Bij u op stal, op de wei, het strand, in het bos, bij een kasteel, in een tuin, bij mij op locatie etc. Bij sommige pakketten zijn meerdere locaties mogelijk.
 • Voor alle fotoshoots geld dat u de gelukte foto’s onbewerkt in een online galerie krijgt om zelf uw pakket samen te stellen en door te geven welke foto’s u in uw pakket wilt ontvangen en eventueel bij wilt bestellen. Alle foto’s in de online galerie zijn netjes op kleur en zijn netjes gesneden. Echter zijn er geen lijntjes en storende achtergronden weggewerkt.
 • De foto’s die u uit heeft gezocht worden verder bewerkt naar uw keuze. lijntjes wegwerken, vlekjes, storende elementen etc. De uitgezochte foto’s krijgt u via wetransfer in HD en groot formaat digitaal toegezonden voor eigen gebruik (afdrukken, canvas etc). Voor het gebruik op internet (facebook, instagram etc) ontvangt u ook de uitgezochte foto’s op klein formaat met logo.
  Er mogen geen foto’s geplaatst worden zonder mijn logo!
 • Het termijn waarop een fotoshoot kan plaatsvinden is afhankelijk van de locatie, is dit redelijk bij mij in de buurt dan zal dit sneller plaats kunnen vinden dan wanneer ik naar de andere kant van het land zou moeten. Ik reis door heel Nederland en ook daarbuiten. Voor een afscheids fotoshoot maak ik altijd plaats, dit kan dus altijd op zeer korte termijn plaatsvinden.
 • Alle pakketten zijn excl reiskosten a € 0,25 per km retour vanaf 7895 TW.
 • Bijbestellen is altijd mogelijk. Foto’s buiten het pakket om zijn 15 euro per stuk.
 • Een extra paard of huisdier van dezelfde eigenaar krijgt 30% korting op een fotoshoot indien deze tegelijk plaatsvind.
 • Het is niet toegestaan foto’s op internet te gebruiken zonder mijn logo.
 • Bent u op zoek naar iets speciaals, iets aparts, iets wat u niet op deze pagina vinden kunt? Neem dan gewoon contact op en dan kunnen we uw wensen doorspreken. Alles is mogelijk.

Voorbereiding op een paarden fotoshoot

Het resultaat van een fotoshoot is afhankelijk van diverse factoren. De voorbereidingen speelt hierbij ook een belangrijke rol. Een goede voorbereiding zal resulteren is betere foto’s dus mooiere herinneringen.
Tijdens mijn fotoshoots hou ik minimaal of helemaal geen rekening met tijd. Tenslotte werken we met dieren en ik vind het heel belangrijk dat het voor iedereen een positieve ervaring is. Dus of het nu een uur langer duurt dan voorheen gedacht, dat is voor mij geen probleem. Hou hier voor jezelf ook rekening mee. Hoe meer er geforceerd moet worden hoe meer je dit op een foto zal zien en hoe negatiever de ervaring zal zijn. En dat willen we niet.
Hier heb ik wat tips voor de voorbereiding op een fotoshoot. Let op, het zijn tips, niets moet, alles mag.
* Communicatie
Of het nu gaat om een thema shoot of een grote shoot, laat me voordien weten wat je graag zou willen. Portretfoto’s, rijfoto’s, close up etc. Ik zal hier tijdens de shoot rekening mee houden zodat de foto’s aan je wensen zullen voldoen. Heb je een voorbeeld gezien van iets wat je mooi vind, neem dit mee of stuur het me vooraf toe zodat ik kan zien of het eventueel mogelijk is. Dit geld ook voor bv zonsondergang foto’s, die moeten niet overdag plaatsvinden. Natuurlijk zal ik een zo uitgebreid mogelijk pakket voor je samenstellen, en bekijken hoe jij en je paard het beste voor de dag kunnen komen op de foto’s.
* Extra hulp
Het fotograferen van dieren werkt het beste met wat extra mensen erbij die kunnen helpen om de aandacht te vragen voor bv het kijken naar een bepaalde kant, of om een attente uitdrukking te krijgen. Ik heb het liefst minimaal 1 extra persoon bij een fotoshoot om hand en spandiensten te kunnen doen zoals aandacht trekken, flexischerm vasthouden etc. Het is echter niet aan te raden meer dan 3 extra personen erbij te hebben omdat dit weer voor onrust kan zorgen bij het dier. Sommige paarden, vooral hengsten en dominante paarden, hebben veel baat bij een zogenaamd lokpaard. Hierdoor wordt hun uitstraling mooier.
Bij het maken van actiefoto’s in de wei is het ook fijn om met twee mensen te werken. Zo kan één iemand het paard sturen, en één iemand bij mij blijven zodat ik veilig een laag standpunt kan innemen in de weide, voor de mooiste actiefoto’s!
* Meenemen naar de fotoshoot
Om aandacht te vragen van je paard of om hem attent te krijgen van afstand zijn sommige dingen echt aan te raden om die mee te nemen naar je fotoshoot.
Biks of paardensnoepjes. Wanneer je deze in een voor het paard herkenbare voerschep hebt, kan dat dubbel helpen met de aandacht te trekken van het paard. Echter kunnen sommige paarden enorm op eten gefixeerd zijn dus heb jij zo’n paard dan is het beter dat de extra hulp dit bij zich houd. Een appel of peer aan een zweep kan enorm helpen om het hoofd van het paard te positioneren.
Andere dingen zoals een paraplu, vuilniszak, ritsels aan een zweepje, rammelbakje, grote knuffel (paard of ander groot dier), schapenvacht of ander dierenvacht, bezem, toeters, piepspeeltje, geluidjes op telefoon, balon etc.
Het is wel de bedoeling dat hier gedoseerd mee omgegaan wordt, het paard moet nieuwsgierig zijn, niet angstig worden. Ook is het beter dit soort dingen voor de fotoshoot niet uit te testen want dan is de kans heel groot dat het paard tijdens de shoot er niet op reageert.
Manen elastiekjes komen altijd van pas om losse riempjes van een hoofdstel of halster weg te werken.
Een handdoek om de mond en neus van het paard schoon te maken. Babydoekjes voor het stof van vacht of harnachement.
* Het model!
Het model dat op de foto gaat dient zo goed als klaar te staan rond de tijd dat de shoot zal beginnen. Zorg dat je paard schoon en droog is. Verder is het je eigen keuze je paard wel of niet te vlechten. Het belangrijkste is dat het paard op de foto gaat, zoals jij zelf wilt en mooi vindt. Dit mag ook volledig natuurlijk, ongepoetst, in de weide of aan de hand. Verwacht echter niet van mij dat ik een niet schoongepoetst paard schoon op de foto kan krijgen. Dus zoals hij eruit ziet, zo zal hij op de foto komen. Zorg in elk geval dat jullie op tijd klaar staan als de fotoshoot begint. 
Mocht je paard nou een wondje op zn hoofd hebben, of net de dag ervoor een lelijke kras op zijn schouder hebben gekregen op de wei, geen nood, deze worden netjes weggewerkt op je gekozen foto’s. Hier kan immers niemand iets aan doen.
Indien je moet/wil wassen, doe dit op tijd zodat je paard goed droog is. Witte benen of andere witte plekken die schoon moeten is het ook mogelijk om bv poeder te gebruiken van NAF Brighter than White. Dit is heel makkelijk met een vochtige spons aan te brengen en heeft een geweldig resultaat. Met bv een babydoekje of een stukje schapenvacht is je paard stofvrij te maken en met wat babyolie rondom de ogen, op de neus en in de manen en voorpluk ziet je paard er uit om door een ringetje te halen.
Wil je zelf ook op de foto, zorg dan dat je je lekker voelt in je kleding en dat deze er schoon en verzorgd uitziet. Zorg er voor dat je haar er netjes verzorgd uit ziet en, heel belangrijk, dat de kleur van je kleding past bij je paard. Zeker bij rijfoto’s is dit iets om op te letten. Draag bv geen hele felle kleuren, of hele drukke patronen, dit kan erg storend overkomen.
Wat moet mijn paard aan?
Twijfel je wat je het beste bij je paard aan kan doen. Of vind je je eigen halster niet zo mooi, wil je je paard liever los maar is dat onmogelijk. Misschien kan ik je dan helpen met een zogenaamd fotohalster.
Een fotohalster is een halster van heel dun touw wat ieder paard past. Door het dunne maar stevige materiaal is het veilig voor je paard (je eigen halstertouw of longeerlijn kan eraan) en nadien is dit heel makkelijk weg te werken op de computer waardoor je paard “LOS” op de foto lijkt te staan.
Zorg wel dat je je eigen halster altijd in de buurt hebt voor onvoorziene omstandigheden of verplaatsing van je paard.
Wil je liever je eigen halster of hoofdstel gebruiken, zorg dan dat deze netjes schoon zijn. Dat alle riempjes mooi aangesloten zitten en dat je bitringen schoon zijn. Losse riempjes kunnen weggewerkt worden met een elastiekje. Zorg dat ook je zadel en zadeldekje en eventuele beschermers schoon zijn.
* Oefenen of niet?
Het kan fijn en nodig zijn om enkele dagen van te voren te oefenen met je paard zodat hij netjes stil blijft staan als jij een paar passen er vanaf staat. Dit kan je later dan uitbreiden tot 2 meter. Sommige paarden vinden het op vreemd terrein erg spannend en plakken dan het liefst tegen hun baasje aan. Oefenen kan dan enorm helpen zodat er in ieder geval wat ruimte tussen baas en paard is indien het paard eigenlijk alleen op de foto zou moeten.
* De Locatie
Ik kom bij je op stal, aan huis of op een andere locatie waar jij de shoot wil hebben. Soms is dat in een bos, een heide, strand of een speciaal gebouw zoals een kerk. De locatie moet ten aller tijden veilig en goed begaanbaar zijn voor iedereen, zeker ook voor het paard.
Voor sommige locaties is het nodig vooraf toestemming te vragen of om het zelfs af te huren, of een vergunning te hebben. Informeer hier naar als je niet zeker weet of het nodig is.
Weet je niet zeker of je uitgekozen plek goed is voor een shoot, omdat er weinig ruimte is of storende objecten, stuur me dan gewoon een foto of link dan kan ik altijd even kijken.
Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om op mijn eigen locatie fotoshoots te doen, hopelijk kan ik dit in 2023 aan u aanbieden. 
* Annuleren
Het kan altijd gebeuren dat een fotoshoot geannuleerd moet worden, indien dit minimaal 24 uur van te voren gebeurd breng ik geen kosten in rekening. Moet het onverwachts geannuleerd worden wegens onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, overlijden of door slecht weer, ook dan worden er geen kosten in rekening gebracht. Het moet ten alle tijden voor iedereen veilig zijn en blijven.