De fotograaf

De Fotograaf
Mijn naam is Diana Verburg en ik woon in het mooie Zeeland. Ik ben hier in 1975 ook geboren en ben dus een echte Zeeuw. Sinds enkele jaren ben ik actief in de Amerikaanse Miniatuurpaarden. Het fokken en shows doen is een passie. Alles hierover vind u op een ander deel van mijn website. Behalve mijn eigen paarden en andere dieren ben ik al van jongs af aan geïnteresseerd in fotografie. Het idee om een bepaald moment vast te kunnen leggen heeft mij door de jaren heen steeds meer een drive gegeven om hier in verder te gaan. Wat ooit als ´gewoon leuk´ is begonnen, wie neemt er geen vakantie kiekjes, is uitgegroeid tot iets waar ik zelf enorm trots op ben.
Mijn werk wordt vaak omschreven als warm, eerlijk en oprecht. Een dier zo op de foto krijgen dat baasjes zeggen ´Ja, zo is hij precies` dat is het mooiste wat je kan horen.
Maar ik ben natuurlijk niet altijd op dezelfde manier te werk gegaan. Vroeger waren er immers nog geen digitale camera´s, nee toen was er nog maar net een beetje fatsoenlijke computer dus moet ik even een stapje terug in de tijd.
Met kleine zaktoestelletjes van een 1 uurs service tot echte toestellen waar steeds nieuwe rolletjes in konden, ik had altijd wel zoiets op zak. Vakanties, dierentuinen, pa en ma, alles en iedereen moest er wel een keer aan geloven om op de foto te gaan.
Naarmate ik ouder werd begon mijn passie voor de natuur en dieren ook steeds meer te groeien. Van huis uit was ik met dieren opgegroeid en ik wilde daar toch wel zo veel mogelijk in verder.
Paarden waren voor mij het ideale dier om lekker op te oefenen, en ja mijn eigen paarden werden proefkonijn. Hoe langer hoe meer werd er in de fotografie geïnvesteerd en uiteindelijk kwam ik in het bezig van een ideaal toestel waarmee ik alle kanten op kon.
Ik gebruik de Nikon D3 al enkele jaren en ben er nog steeds erg tevreden over.  Het enige nadeel aan dit toestel is dat hij erg groot en zwaar is. Als 2e toestel, zeg maar mijn back up toestel is de Nikon D780. Iets kleiner en lichter dan zijn grote broer de D3 maar niet minder goed.
Daarnaast heb ik verschillende lenzen voor bv macro en studio fotografie als voor sport en andere buiten reportages. Ik ben ook in het bezig van een kleine mobiele studio installatie dus kan ik zowel hier bij mij zelf als bij u thuis een mobiele studio opbouwen om een mooie reportage te maken.
De wereld van de fotografie is oneindig. Of het nu gaat om portretten, spelende dieren, macro´s of juist speciale bewerkingen, ik doe in principe alles. Ook bruidsreportages en concertfotografie zitten in mijn assortiment. Hoewel ik overal met evenveel passie te werk ga ligt mijn hart toch echt bij dieren, en dan zijn paarden toch echt mijn nummer 1. Ik ben jaren showfotograaf geweest bij de Amerikaanse Minipaarden shows in Europa en ook reis ik door binnen en buitenland voor reportages, shows en fotoshoots.
Ik hoop dat u op mijn site genoeg informatie tegenkomt en dat uw vragen beantwoord zullen worden, zo niet, stel ze gerust.
Veel plezier met het bekijken van mijn foto´s en wie weet zien we elkaar wel een keer op een evenement of tijdens een mooie reportage.